About Me

My Photo
Sarawak/Kuala Lumpur, Malaysia
I wanna be someone and somebody. Mark my words.

Sunday, 12 June 2011

photo frame cantik dari Photoshine

Siapa suka edit-edit gambar tapi tak pandai nak edit gambar?  Relax.  Jangan sedih dan hampa. Tak semestinya mesti pandai guna adobe photoshop untuk gambar yang cantik.  Tanpa photoshop pun kita boleh edit gambar.


OK.  Entri kali ni simple je, tentang Photoshine.  Untuk edit frame kat gambar.  Siapa yang dah tau Photoshine ni buat-buat tak tau lah ye.  Bagi yang belum tau tu, take note ye dear-ku sekalian.

Penggunaan Photoshine ni sangat simple.  Cuma masukkan gambar dalam ruang edit, pas tu pilihlah mana-mana frame yang berkenan di hati.  Dalam Photoshine tu, frame dikelaskan ikut tema masing-masing.  Kalau frame untuk foto baby, lebih banyak kepada penggunaan frame kartun, calendar, and corak-corak yang comel dan ceria.  kalau tentang girl, so frame yang ada memang so girlish!  ..  and so on.  Pas tu, SAVE.  Done.  Easy kan?

Sini, aku nak share sikit contoh gambar-gambar yang aku letak frame menggunakan Photoshine...

frame 1

frame 2

frame 3

so, what do you think?  Nice tak?  Boleh lah tahan kan?  Easy, smart and so cantek!  so (balik-balik sebut so), apa lagi...  kalau korang tak de Photoshine, boleh google.  Confirm jumpa punye.  Pastu boleh download terus... Tapi make sure jangan salah spelling pulak.

That's all untuk entry kali ni.  Have a sundae Sunday peeps!  Enjoy your weekend!  With love, I love y'all.. xoxo!

p/s :  kat sini badline.  teruk sangat :'(

No comments: